Ők lettek az ország és a főváros legjobbjai
Gála helyett a világhálón adták át a díjakat
[Kail] publikálva: 2020-04-03 16:05:00 | Nyomtatás
A világjárvány régóta remekül működő forgatókönyveket ír felül. Így volt ez most a Best of Budapest & Hungary díjátadásával is. A szokásos nagyszabású gála helyett maradt a világháló.
"Legnagyobb sajnálatunkra a 27. Best of Budapest & Hungary Gála megrendezésére nem került sor, és az azt követő díjátadó is elmaradt. Igyekszünk a magunk módján mindent megtenni a járvány lassításának érdekében, ezért úgy határoztunk, hogy minimálisra korlátozzuk a személyes érintkezést, és erre buzdítjuk minden nyertesünket is. Az okleveleket és a minősítést jelző logót e-mailben küldjük ki" - közölte Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.
A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Idén is elindult az online közönségszavazás: 15.107 voks érkezett, és az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat 2019-es teljesítményükért.
Az idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók, így összesen 45 kategóriagyőztest is hirdettek: ők a legjobbak közt az elsők.
„2019 sok tekintetben a legek éve volt, az idegenforgalomra és vendéglátásra építő vállalkozások többsége sikeres évet zárhatott. 2020 is egyértelműen a legek éve lesz, de teljesen más tekintetben. Bízunk benne, hogy a szakma a járvány elmúltával fel tud majd állni, össze tudja szedni magát, illetve, ha szükséges, sikeresen adaptálódik az új körülményekhez. Ehhez kívánunk sok türelmet, kitartást és „erőt, egészséget!” - közölte Freed Péter kiadó.
Az idén 17 remek szakembernek ítélt a szakmai zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.
ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte és személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.
AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői
AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett
AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője
AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropubot
AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel
AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.
AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.
AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal az első magyar cukrászként bekerült a So Good magazinba.
AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, ami nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.
AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztrorendezvénynek.
AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc.
AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor az Etyeki Kúriától, aki véletlenül lett borász. Mindazonáltal aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!
AZ ÉV SOMMELLIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.
KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT: Herczeg Ágnes, az első magyar női Master of Wine aspiráns, borstratégiai tanácsadó, borbíró és oktató, nemzetközi borszakértő, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője, aki 2019-ben elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.
Fotó: a 2018-as gála
Galéria:
A kategória további hírei:
Egy magyar recepciós mesél
Életveszélyes a túrázás
3. Emeletes ülések a repülőkön
Ez (is) lehet a jövő
Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el
5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap
Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó
Két év tombolás után csak a férj
7. Nádas Tamás barátom emlékére
Lezuhant a műrepülő világbajnok
8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat
A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye
9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket
Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat
Szex kölcsönbe
1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban
Sztárjainkat is utolérte a szerelem
2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian
Hiányzó gyémántok
3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt
Készen állsz?
4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez
Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől
5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy
Elmondjuk, miért!
6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi
Köztük vagy?
7. Jolie keményen megvádolta Pittet
„Történt családon belüli erőszak…”
8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!
Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?
9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár
Nem akárhol buktak le
10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után
A királyi családban sem fenékig tejfel az élet
Szépség és kitartás