Sárváron folytatódik a gasztroforradalom
Kipróbáltuk Borda Attila határokat feszegető konyháját
[Farmosi Nóra] publikálva: 2024-07-28 00:00:00 | Nyomtatás
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal Sárvárról mesélt a Retro Rádió adásában.
Dr. Kiss Róbert Rihard a Balaton után családjával Sárvár felé vette az irányt, amiről elmondta, hogy egy különleges vacsorára kaptak meghívást. Mivel gyerekekkel mentek, ezért kihagyhatatlan volt, hogy felfedezzék Sárvár környékét is. Voltak arborétumban, kalandparkban, felkeresték Kőszeg várát is a kicsikkel, akik nagyon élvezték a kalandokat.
Sárvár legfontosabb vonzereje a sokak által ismert fürdőkultúra: kétféle gyógyvízzel is büszkélkedhet a város, az egyik az 1200 méteres mélységből feltörő 43 fokos, a másik a 2000 méterről feltörő magas sótartalmú, 83 fokos gyógyvíz. Már nemzetközi szinten is ismert szállodája is van Sárvárnak, ahol a magyar gyógyvíz a keleti fürdőkultúrával párosul.
A Spiritben a többi között a wellness kezelések királynőjeként is emlegetett razul kezelés is elérhető, ami Magyarországon egyedülálló. Masszázsok hosszú listájából választhatnak és a testápolás legkülönfélébb technikáit is kipróbálhatják a vendégek, természetes összetevőjű krémekkel, a szőlő- és mandulakrémtől kezdve a levendulás-mézes kényeztetésig, nyáron pedig széles gasztro- és programkínálattal is várják az érdeklődőket.
A program fénypontja természetesen a már említett vacsorameghívás volt, ahol megbizonyosodhattak róla, hogy Budapest mellett vidéken is lezajlott a gasztroforradalom. A Spirit éttermében, az Onyxban tartott különleges vacsoráról a turisztikai szakújságíró elmondta, hogy vidéken már nem csak a Balaton környékén, de Sárváron is kiemelkedően magas minőséggel találkozhatnak a vendégek gasztrofronton. A Borda Attila mesterszakács által jegyzett menün a többi között szerepelt: polip, angolna capaccio, málna, mikrozöldség, fácán, fürjtojás, töltött malacdagadó, rókagomba, libamáj, paprikahab, csalán és fekete póréhamu is.
Dr. Kiss Róbert Richard kiemelte azt a különleges élményt is, amivel máshol még nem találkozott ilyen formában: füsttel bolondították meg a menüt, amit egy apró üveg alá szorítottak be.
"Amikor felszolgálták a fogást, akkor éreztünk egy pici füst illatot, ami így olyan érzetet adott, mintha abban a pillanatban készítették volna az ételeket, amikor az asztalra tették őket. Páratlan volt" - mondta a turisztikai szakújságíró, aki a póréhamut is méltatta, egy gasztronómiai bravúrnak nevezte.
"Érdemes lenne a Michelin-ellenőröknek is ajánlani Borda Attila határokat feszegető, formabontó konyháját" - zárta beszámolóját a turisztikai szakem
Galéria:
A kategória további hírei:
Egy magyar recepciós mesél
Életveszélyes a túrázás
3. Emeletes ülések a repülőkön
Ez (is) lehet a jövő
Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el
5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap
Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó
Két év tombolás után csak a férj
7. Nádas Tamás barátom emlékére
Lezuhant a műrepülő világbajnok
8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat
A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye
9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket
Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat
Szex kölcsönbe
1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban
Sztárjainkat is utolérte a szerelem
2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian
Hiányzó gyémántok
3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt
Készen állsz?
4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez
Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől
5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy
Elmondjuk, miért!
6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi
Köztük vagy?
7. Jolie keményen megvádolta Pittet
„Történt családon belüli erőszak…”
8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!
Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?
9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár
Nem akárhol buktak le
10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után
A királyi családban sem fenékig tejfel az élet
Szépség és kitartás