Szeretet Forradalma a Sziget Nagyszínpadon

Környezetvédelem, emberi jogok, egyenjogúság

[Farmosi Nóra] publikálva: 2023-07-18 00:00:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program nemzetközi előadói. Minden nap 10 percben olyan előadásokkal és rövid felszólalásokkal találkozhatunk, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra, valamint az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a figyelmet.


Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program nemzetközi előadói. Minden nap 10 percben olyan előadásokkal és rövid felszólalásokkal találkozhatunk, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra, valamint az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a figyelmet.

A szeretet forradalma egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban, hogy egy élhető Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés – írták a Sziget szervezői a 2017-ben megfogalmazott Love Revolution kiáltványban, mely a Sziget, kezdetek óta képviselt értékeit foglalja össze. A szeretet forradalma szellemisége a fesztivál számos programjában tetten érhető, így a Nagyszínpadon is, ahol két koncert közti átállásban a világ számos pontjáról érkező előadó hívja fel a körülöttünk lévő legégetőbb problémákra a figyelmet.

A Love Revolution Special idei programsorozat keretében több, mint 20 ország közönségének meghódítása után a Szigetre érkezik a fiatal ukrán akrobata, Dima Malakhov. Előadása a Make Art Not War – közösen Ukrajnáért címet kapta, hiszen a fiatal művész nyers energiájával és lélegzetelállító trükkjeivel szeretné felhívni a figyelmet a béke fontosságára, és arra, hogy az egyensúly kiemelten fontos az élet minden területén, földön és levegőben egyaránt.

Érkezik a Szigetre továbbá JJ Bola kongói születésű, Londonban nevelkedett író, költő, az UNHCR (Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa) jószolgálati nagykövete. Munkáit több nyelvre is lefordították, kampányaival a menekültek helyzetére és problémáira, valamint a kongói politikai konfliktusra igyekszik felhívni a figyelmet. Szenvedélyesen próbálja elérni, hogy az embereknek legyen bátorságuk megváltoztatni és jobbá tenni az életüket.

A nemzetközi szinten működő Superar program a magas művészi színvonalú, közös zenélés eszközein keresztül inspirálja a programban résztvevő gyermekeket, különös tekintettel azokra, akik helyzetükből adódóan nem jutnak hasonló lehetőségekhez. A mindennapos alkotás öröme, a közös munka és a közös siker megerősítő élménye pótolhatatlan, mely a programban résztvevő gyermekeket és fiatalokat hozzásegíti személyes és társadalmi korlátaik legyőzéséhez, egyéniségük kibontakoztatásához, az élet egyéb területein való sikerességükhöz. A Superar Gyerekkórust a Sziget évek óta támogatja, előadásukat augusztus 12-én hallhatjuk a Nagyszínpadon.

A Japánból érkező Body Carnival csapata a hip-hop 50. évfordulóját ünnepli és annak legfőbb üzenetét: egymás elfogadásának fontosságát. A Body Carnival a világ egyik legismertebb breaktánc-formációja, számos világverseny nyertese. Miközben rendkívül aktívak a breaktánc nemzetközi színterén, kiemelt szerepet játszanak az új generációk és helyi közösségek fejlesztésében is.

A Joshua Beamish Dance Natural Tendencies című előadása a homofóbia ellen áll ki, és hirdeti, hogy minden szerelem egyenlő. A kanadai kortársbalett-táncos és koreográfus, Joshua Beamish külön a Szigetre készíti ezt a koreográfiáját, mellyel szeretné felhívni a fesztiválozók figyelmét arra, hogy egy ember nem az alapján jó vagy rossz, hogy kit szeret. Mint köztudott, a Sziget évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy fellépjen a homofóbia minden formája ellen.

A Sziget utolsó napjára érkezik Tori Tsui, hongkongi születésű klímaaktivista és író, aki a mentális egészség és a klímaváltozás közti kapcsolatot vizsgálja, valamint Vanessa Nakate , ugandai klímaaktivista, az UNICEF jószolgálati nagykövete, aki Uganda első fiatal klímasztrájkolójaként megalapította a Rise Up Movement-et, egy mozgalmat, mely a fiatalok klímaügyi törekvéseit képviseli Afrika-szerte. Közösen igyekeznek felhívni a figyelmet mindazokra a lépésekre, melyeket egy igazságosabb és fenntarthatóbb jövő érdekében tehetünk.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Elkapták a Tiszán érkező szemetet
Sikeresen debütált a rendszer
PÉNZTÁRCA
Már nem érjük be bármivel
Igényesebbek lettek a magyar vevők
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Hatalmas defekt az első kubai utazás során
Így indult az első kubai út
RECIKLI
Világklasszis hegyi futó egy lapos országból
Szabó Sándorral kihívásokról, veszélyekről és rajongásról.

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--