Nézze meg a világ legnagyobb tengerjáróját!

Imádják a magyarok

[Kail] publikálva: 2022-05-09 10:56:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait.


Május közepétől szállítja első hivatalos utasait Európából a világ jelenleg legnagyobb tengerjáró hajója, a Royal Caribbean társaság flottájába tartozó Wonder of the Seas. A magyarul Tengerek csodájának fordított mérnöki bravúr méretével is felér a nevéhez: több mint háromszor olyan hosszú, mint egy focipálya (362 méter), és 47 méteres magasságával másfélszer akkora, mint egy tízemeletes panelház. Bruttó tömege 236 857 tonna. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég minden kívánságát.

A gigantikus méretű hajó három éven át készült egy francia gyárban. Eredetileg úgy tervezték, hogy Ázsiában teljesít majd szolgálatot, de a pandémia közbeszólt, így az Egyesült Államokba vezényelték, 2022 nyarán pedig Európában várja az utasait Barcelonából és Rómából. A mediterrán hajóutak vendégeinek ugyan szárazföldi programokat is kínálnak, az “úszó város” azonban akár hetekre elegendő izgalmas programot biztosít a fedélzeten is.

Szörfözés, több emeletnyi csúszás

A Wonder of the Seas fedélzete első ránézésre leginkább egy vízi parkhoz hasonlít, ami nem véletlen. Számos medence, hatalmas csúszda, jacuzzi, vízi játékok és wellness élmény várja a vendégeket. Különleges módon a fedélzeten lehetőség van szörfözésre is. Az egyik medence mellett hatalmas mozivászon is helyet kapott, de bárok, éttermek, élőzene és gyermekfoglalkozások is elérhetőek.

Világklasszis előadók

A világ legnagyobb tengerjáró hajójának színpadain több mint száz kiváló minőséget képviselő előadó szórakoztatja az utasokat. Legyen szó olimpiai- és világbajnok jégtáncosokról, ismert énekesekről, profi zenészekről vagy világklasszis akrobatákról, mindenkinek garantáltan tátva marad a szája a látványos show-k alatt.

“A Royal Caribbean már rutinos a magas színvonalú szórakoztatásban, a Wonder of the Seas immár a vállalat ötödik Oasis-osztályú hajója. Az amerikai vezetőség mindent megtett azért, hogy a legprofibb előadókat szerződtessék a fedélzetre. Az 1400 fő befogadására képes színházteremben, a különleges 9 méter magas vízi színházban és a professzionális jégpályán minden este nagyszabású műsorokkal szórakoztatnak, ám emellett egyszerre párhuzamosan tucatnyi más helyszínen is zajlanak programok: bárzongoristák, gitárosok, salsa műsor, karaoke, egy komplett kaszinó és sok más várja a vendégeket” - mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Kötélpályán a tenger közepén

Az aktív kikapcsolódás kedvelői birtokba vehetnek egy komplett kosárpályát, falat mászhatnak, pinpongozhatnak, jégkorcsolyázhatnak, kipróbálhatják a hajófedélzet egy részén átívelő kötélpályát, a vízi vagy száraz csúszdákat, futhatnak egyet a minden igényt kielégítő hatalmas futópályán vagy benézhetnek a kételemeletes edzőterembe is.

20 étterem nyitva

Az “úszó városban” természetesen nem maradnak éhesek a vendégek. Összesen 20 étterem található a fedélzeten, amelyek között az olasz, amerikai, mexikói vagy ázsiai ízek kedvelői éppúgy megtalálhatják a fogukra valót, mint azok, akik különleges kalandokat keresnek. Az egyik speciális étteremben például az Alice csodaországban egy jelenetébe képzelhetjük magunkat, miközben a molekuláris gasztronómiába kóstolhatunk bele. De ha kedvünk tartja, egy klasszikus hamburgerezőbe vagy pizzériába is ellátogathatunk.

Robot mixerek és “lift bár”

A Wonder of the Seas-nek az italok tekintetében sem kell szégyenkeznie: a tucatnyi különböző tematikájú kávézó és bár várja a szerencsés utasokat. Szinte alapnak számít, hogy több száz rövidital, bor és koktél közül válogathatunk, még egy Starbucks is került a fedélzetre. Az egyik helyen két robot szolgálja ki a vendégeket, egy másik bár pedig folyamatos mozgásban, utasaival több emeletnyi magasságot fel és le megtéve nyújt elképesztő kilátást a világ legnagyobb hajójának belsejébe.

20 ezer növény egy magyar kertésszel

A tengerjáró hajón 20 ezer élő növény található, az élővilágért ráadásul egy magyar főkertész, László felel. A társaság kifejezetten ügyel a környezetvédelemre: a jelenleg elérhető legmodernebb eszközökkel sikerült rekord mértékben csökkenteni a károsanyag kibocsátást, valamint energiahatékonnyá tenni a működést. A hulladék újrahasznosítással pedig egy külön dedikált csoport foglalkozik.

Imádják a magyarok

Bejelentése után hatalmas lett az érdeklődés a világ legnagyobb tengerjáró hajója után. Mint kiderült, számos magyar vendéget is köszönthetnek majd a fedélzeten.

“Már most meglepően sok foglalás érkezett az irodánkhoz hazai utasoktól a Wonder of the Seas-re. A vírushelyzet enyhülése miatt sokan fellélegeztek, bátrabban merik tervezni a nyaralásaikat. Azt tapasztaljuk, hogy míg korábban fél-egy évre előre már lefoglalták a hajós útjaikat, most hetekkel-hónapokkal gondolkodnak csak előre. Ehhez igyekszik igazodni a társaság is, így még akár a nyári szünetre is lehet néhány szabad időpontot találni” - mondta Nemes Horacek Márta, a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

Márta hozzátette: a flotta öt másik hajója is Európából indít utakat idén nyáron. A cég legnagyobb hajóosztálya pedig egész évben elérhető a Karib térségben.

És ha mindez nem lenne elég, a hajós vállalat máris bejelentette a világ következő giga méretű hajóját, az Icon of the Seas’ nevű tengerjárót, amit jövő ősszel terveznek bemutatni. Ha addig senki sem előzi meg őket, ez lesz a világ új legnagyobb hajója.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Nem csak eltűnnek, újakat is találnak
71 fajt fedeztek fel az idén
PÉNZTÁRCA
Egyre többen fektetnek ingatlanba a világon
Jakarta és Tokió a legkedveltebb
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Hova NE utazz idén nyáron?
Vagy ha mégis, hogyan?
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--